Правила за улазак на Егзит фестивал за посјетиоце из БиХ

Извор: Агенције

Егзит је објавио службене процедуре за улазак посјетилаца на овогодишње издање фестивала. Према предвиђеним протоколима улаз на Тврђаву од 8. до 11. јула биће ограничен на неколико начина.

Иако за улаз из БиХ у Србију није потребна никаква врста додатних докумената изузев личног документа, за улаз на фестивал, ипак ће бити потребан доказ о вакцинацији или негативан антигенски тест.

ВАКЦИНИСАНИ ПОСЈЕТИОЦИ И ОНИ КОЈИ СУ ПРЕЛЕЖАЛИ КОВИД-19

Четвородневну улазницу потребно је замијенити за фестивалску наруквицу. Посјетиоци из БиХ на замјенском мјесту треба да покажу потврду о вакцинацији или да су прележали вирус корона, одштампани Дигитални зелени сертификат (уколико су се вакцинисали у Србији).

ПОСЈЕТИОЦИ КОЈИ НИСУ ВАКЦИНИСАНИ И НИСУ ПРЕЛЕЖАЛИ КОВИД-19

Купцима улазница који нису вакцинисани, Егзит је омогућио бесплатан брзи антигенски тест. За приступ тестирању потребно је показати валидну четвородневну улазницу и лични документ. Тестирање ће бити вршено у Хали 1 Новосадског сајма од сриједе 7. до недјеље 11. јула од 10:00 до 18:00 часова. Уколико резултат буде негативан, на истом мјесту се преузима и фестивалска наруквица.

Уколико неко од посјетилаца не стигне на бесплатно тестирање на Сајму или има Егзит улазницу добијену на наградној игри, Егзит је, у сарадњи са лабораторијима Aqualab i Medlab, договорио тестирање по повлаштеним цијенама. Списак адреса лабораторија и радно вријеме се налазе на Егзитовој службеној страници. Валидни резултати антигенског теста једино су из наведених лабораторија.

ЗАМЈЕНА УЛАЗНИЦА ЗА НАРУКВИЦЕ

Егзит фестивал осигурао је три локације у Новом Саду на којима ће посјетиоци моћи замијенити четвородневне улазнице за фестивалске наруквице. Замјенска мјеста налазиће се на Тргу слободе од понедјељка 5. јула до четвртка 8. јула, затим испред Петроварадинске тврђаве од уторка 6. јула до недјеље 11. јула, као и на Новосадском сајму од уторка 5. јула до недјеље 11. јула, и то само за оне који ће радити брзе антигенске тестове.

УЛАЗИ НА ФЕСТИВАЛ

На сам фестивал посјетиоци из БиХ са четвородневним улазницама улазе искључиво на главни улаз (код Ловотурса) док посјетиоци са једнодневним улазницама на улаз 2 (код цркве).

На Егзитовим службеним страницама налазе се комплетна правила и кораци за улаз на фестивал. Ова правила је одобрио Кризни штаб Републике Србије.

Иначе, резултати анкете коју је Егзит недавно спровео међу купцима улазница у Србији показали су да је више од 70 одсто њих вакцинисано. Чак 64 одсто је примило је вакцину, а 8 одсто пребољело је Ковид-19 у претходних шест мјесеци.


Filter 2019