Почео кошаркашки камп за дјецу на Јахорини

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Ове године се на Јахорини одржава јубиларни 20. кошаркашки камп Grawe Three Points. Учесници су смјештени у хотелу “Вучко”, гдје је данас и организована церемонија отварања кампа.

У три смјене у раду капма учествоваће дjечаци и дјевојчице из неколико земаља. Они који су у првој смјени за програм и услове рада имају само ријечи хвале.

Тања Цвјетковић из Градишке је ово први пут да је на Јахорини.

”Стварно је прелијепо овдје, нисам очекивала овако и стварно ми је пуно срце јер много тога нисмо имали код куће, а овдје је доста тога и љепше. Искрено се надам да ће овај камп још више напредовати и да ће доћи још више дјеце. Ја ћу се потрудити, колико буде у мојој могућности, да дођем и сљедећи пут.”

Ђорђе Ивановић тренира у Кошаркашком клубу ”Славија” и њему је први пут да долази у камп.

”Стварно је супер, тренери су одлични, посвећени су максимално раду са дјецом. Радили смо доста тога, имали смо нека такмичења, шутрање тројки, дистанца, бацање. Углавном, било је супер.”

„Grawe Three Points“ окупља дјечаке и дјевојчице узраста од 6 до 16. година. Трајаће до 29. августа а као и претходних година камп се одржава у организацији KK Партизан РС.

Бобан Станојевић предсједник и тренер у KK Партизан РС из Бања Луке који је технички организатор кампа уз подршку и сарадњу са КК Партизан из Београда изјавио је да ће сарадња ова два клуба још више да се унаприједи.

За камп који се већ двије деценије одржава на Јахорини увијек влада велико интересовање међу младим кошаркашима. Добра организација и улови које имају једним дијелом су и заслуга локалне заједнице која сваке године помаже одржавање кампа.

”Поред онога што ће они видјети, поред звијезда које ће упознати, односно познатих кошаркаша који ће доћи, поред кошакркашког знања, мислим да је веома битно дружење које се дешава у оквиру кошарке као спорта и успомене које носе са Јахорине.”, рекао је Љубиша Ћосић, градоначелник Источног Сарајева

Бошко Југовић начелник општине Пале изјавио је да је поносан што се камп органозује на подручју општине Пале.

”Ми ћемо здушно помагати као и свих претходних година, те тако и ове године. Помогли смо на разне начине, уз град Источно Сарајево и направили смо једну заиста лијепу причу. Ова дјеца која су дошла из свих крајева Републике Српске, некад и ван граница Босне и Херцеговине, се заиста осјећају лијепо и одавде носе само лијепе успомене и нова другарства и то је оно што краси овај камп”, рекао је Југовић.

До сада је на кампу Grawe Three Points учествовало преко 11.000 кампера, 1.400 предавача, промотера и различитих гостију. Поред тога, на кампу су као промотери учествовали и Саша Даниловић, Владе Дивац, Жарко Паспаљ, Мића Берић и многи други.

Filter 2019