Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

Počelo “Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu”

Izvor: Srna

Manifestacija “Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu” zvanično je počela večeras na Trgu Republike Srbije, a ovom prilikom uručene su “Ponosne kartice” za 86 porodica sa troje i više djece, koje će im obezbijediti popust prilikom kupovine.
Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić je istakao da će manifestacija na Trgu Republike Srbije trajati 30 dana, a sve posjetioce očekuje bogat kulturno-zabavni i sportski program za sve generacije.

“Manifestaciju otvaramo na najljepši način, podjelom Ponosnih kartica, gdje smo za roditelje sa troje i više djece obezbijedili određene popuste. Cilj opštinske uprave je jaka porodica i ovo sigurno nije jedina aktivnost koju ćemo na tom polju da sprovodimo”, izjavio je Katić novinarima.

On je pozvao sve građane da posjete Trg Republike Srbije u narednim danima, gdje će svako veče biti upriličen bogat i sadržajan program kako za najmlađe, tako i starije.

“Prvi put smo organizovali kino na otvorenom gdje će se prikazivati projekcije crtanih filmova i dječijih predstava. Biće promocije sportskih klubova, različiti sajmovi, muzičke večeri od kojih izdvajam i koncert Alekandre Prijović koji će biti održan u utorak, 3. avgusta, zatim Evropsko prvenstvo za školarce u boksu biće organizovano od 10. avgusta”, istakao je Katić.

Katić je dodao je cilj da manifestacija postane tradicionalna sa još boljim i sadržajnijim programom.

Predsjednik Fondacije “Za porodicu” Dragan Dakić je istakao da je ovo pravi način da se započne lijepa praksa u opštini Istočno Novo Sarajevo, pa i cijeloj Sarajevsko-romanijskoj regiji, te izrazio nadu da će “Ponosne kartice” korisnicima da donosu značajne uštede u kućnom budžetu.

“Ovo je prilika da 86 ponosnih porodica iz opštine nagradimo i kažemo hvala za sve što čine za Republiku Srpsku, njenu budućnost i naše društvo. Ovo je tek početak i prilika je da pozovemo lokalne partnere da se odazovu javnom pozivu koji je otvoren za učešće u ovom projektu”, istakao je Dakić.

On je dodao da imaju veliku podršku lokalne uprave, te da su za sada prisutni partneri koji djeluju na republičkom nivou, a pokrivaju značajne segmente potrošačke korpe, te se nada da će od 15. avgusta da bude značajan odziv i lokalnih partnera.

Danijela Varagić, majka dva dječaka i djevojčice, zadovoljna je što je opština Istočno Novo Sarajevo podržala ovaj projekat.

“Trebalo bi da se u budućnosti još više pažnje posveti ovoj populaciji i uopšte djeci, jer su oni naš najveći ponos”, istakla je Varagićeva.

U zabavnom dijelu manifestacije građani će večeras mogu da uživaju u koncertu muzičkog sastava “Katera”.

Sutra od 19.30 časova biće prikazan crtani film “Maša i medo”, od 20.00 časova animirani film u produkciji filmskog festivala Prvi kadar Istočno Sarajevo i Studija crtanog filma SFC 98, a od 20.30 časova je najavljen “Mađioničar šou”.

Filter 2019