Позив за подношење захтјева за подстицаје на повећање плата

Извор: РТРС

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске позива све привредне субјекте који су повећали плате радницима у периоду јануар – јун 2021. године, да од 01. јула 2021. године поднесу Захтјев за додјелу подстицаја за повећање плате радника за четврти обрачунски период, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Захтјев се подноси путем апликација “е подстицај” која се налази на интернет страници Министарства привреде и предузетништва, а која ће бити активна до 30. августа када истиче рок од 60 дана за подношење захтјева.

– Након што апликација аутоматски потврди да је захтјев исправно попуњен и успјешно електронски достављен, привредни субјект штампа, потписује и овјерава дио захтјева који се односи на опште податке, те врши његову доставу Министарству привреде и предузетништва у писаној форми. Захтјев у писаној форми садржи бар-код који се додјељује након успјешне електронске доставе, а сматра се поднесеним када се Министарству достави одштампани дио захтјева са бар-кодом – наводи се у саопштењу.

Из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске напомињу да привредни субјекти могу остварити право на подстицај већ по основу једног повећања плате које су извршили у неком од претходних обрачунских периода.

У складу са Законом о подстицајима у привреди Републике Српске, привредни субјекти остварују право на подстицај за повећање плата у два обрачунска периода, од којих један траје од 1. јануара до 30. јуна, а други од 1. јула до 31. децембра у једној календарској години, наводи се у саопштењу.

По овом основу привредним субјектима је до сада исплаћено око 13 милиона КМ.

Filter 2019