Thu. Jul 29, 2021
ћирилица /латиница

Пале: Расписан Јавни конкурс за додјелу подстицаја за развој пољопривреде

Извор: Општина Пале

Општина Пале расписала је Јавни конкурс за додјелу подстицајних средстава за развој пољопривреде у Палама за 2021. годину, у укупном износу од 40.000,00 КМ.

Расподјела подстицајних средстава односи се на набавку пољопривредне механизације и пољопривредних прикључака и опреме за пољопривреду.

За прву подстицајну мјеру намијењен је максимални износ од 2.500,00 КМ по кориснику, односно до 50 одсто од укупне вриједности набавке, а укупан износ субвенције за износи 25.000,00 КМ.

Субвенција се односи на набавку једноосовинских погонских машина: мотокултиватори, мотокосачице, мотокопачице (самоходне ротокопачице), као и пољопривредне машине сличне намјене.

За другу подстицајну мјеру намијењен је максималан износ до 1.000,00 КМ по кориснику, односно до 50 одсто од укупне вриједности набавке, а укупан износ субвенције износи 15.000,00 КМ.

Субвенција се односи на набавку прикључне механизације за мотокултиваторе (фреза, плуг, обртни плуг, загртач, прскалице, косе, сакупљачи сијена, вучне и карданске приколице, као и слична прикључна механизација), набавка прикључне механизације за двоосовинске тракторе (плугови, фрезе, тањираче, дрљаче, приколице, прскалице, као и прикључна механизација сличне намјене и слична прикључна механизација), као и остале опреме за пољопривреду.

Више информација о условима конкурса можете да погледате ОВДЈЕ.

Документација неопходна за пријаву на конкурс:

– Изјава-пољопривреда-2021. – преузмите документ
– Захтјев-пољопривреда-2021. – преузмите документ

Filter 2019