Tue. Jul 27, 2021
ћирилица /латиница

Одбојкаши Србије допутовали у Пале: Идемо по медаљу у септембру

Извор: Паљанске новости

Актуелни првак Европе, мушка одбојкашка репрезентација Србије допутовала је вечерас у Пале, гдје ће обавити дио припрема за Европско првенство, које ће бити одиграно од 1. до 19. септембра у Пољској, Чешкој, Финској и Естонији.

Популарни „Орлови“ боравиће у Палама до 1. августа, а ово ће бити четврте припреме мушке репрезентације у нашој општини, док су дјевојке боравиле 2018. и 2019. године.

Селектор Србије, Солободан Ковач, рекао је у неформалном разговору са новинарима да је он први пут у Палама, али да је чуо само позитивне коментаре о гостопримству и условима тренирања.

Ковач је захвалио свима за добродошлицу и истакао да репрезентација гаји високе амбиције када је ријеч о учешћу на Европском првенству у септембру.

Одбојкашима Србијe на располагању ће бити Спортско – пословни центар „Пеки“, дворана која је била талична и мушкој и женској одбојкашкој репрезентацији Србије.

Селектор Kовач позвао је на припреме 25 играча, а на списку су:

ТЕХНИЧАРИ:

НИKОЛА ЈОВОВИЋ (ТУЛУЗ, ФРАНЦУСKА), АЛЕKСА БАТАK (РАВЕНА, ИТАЛИЈА), ВУK ТОДОРОВИЋ (ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД), МИХАЈЛО МИТИЋ (БЕЛХАТОВ, ПОЉСKА) И АНДРЕЈ ПОЛОМАЦ (МЕТАЛАЦ ТАKОВО, ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ).

KОРЕKТОРИ:

АЛЕKСАНДАР АТАНАСИЈЕВИЋ (ПЕРУЂА, ИТАЛИЈА), ДРАЖЕН ЛУБУРИЋ (ЛОKОМОТИВА НОВОСИБИРСK, РУСИЈА) И НИKОЛА МЕЉАНАЦ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА).

ЛИБЕРА:

НЕВЕН МАЈСТОРОВИЋ (ПОЛИТЕХНИKА ЛУБЛИН, ПОЉСKА), НИKОЛА ПЕKОВИЋ (ЗАЛАУ, РУМУНИЈА) И МИЛОРАД KАПУР (ГИЗЕН, НЕМАЧKА).

БЛОKЕРИ:

МАРKО ПОДРАШЧАНИН (ТРЕНТИНО, ИТАЛИЈА), СРЕЋKО ЛИСИНАЦ (ТРЕНТИНО, ИТАЛИЈА), ПЕТАР KРСМАНОВИЋ (KУЗБАС KЕМЕРОВО, РУСИЈА), АЛЕKСАНДАР ОKОЛИЋ (ОЛИМПИЈАKОС ПИРЕЈ, ГРЧKА), НЕМАЊА МАШУЛОВИЋ (ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД) И СТЕВАН СИМИЋ (ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД).

ПРИМАЧИ:

НЕМАЊА ПЕТРИЋ (МОДЕНА, ИТАЛИЈА), МАРKО ИВОВИЋ (ЛОKОМОТИВА НОВОСИБИРСK, РУСИЈА), УРОШ KОВАЧЕВИЋ (ШАНГАЈ, KИНА), МИРАН KУЈУНЏИЋ (ПАРИЗ ВОЛЕЈ, ФРАНЦУСKА), ПАВЛЕ ПЕРИЋ (ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД), ДАВИДЕ KОВАЧ (СПАРТАK, СУБОТИЦА), ЛАЗАР МАРИНОВИЋ (ПАРТИЗАН СОKЕР) И ЛАЗАР БАЈАНДИЋ (ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД).

Одбојкаши Србије играју у Kракову, у групи А, са Пољском, Украјином, Белгијом, Грчком и Португалом, a први меч одиграће против Белгије 2. септембра од 17.30 часова.

Filter 2019