Fri. Jul 23, 2021
ћирилица /латиница

Обустава саобраћаја преко Тврдимића због ауто-релија

Извор: Срна

Саобраћај ће данас привремено бити обустављен на регионалном путу Источно Сарајево-Јахорина, преко Тврдимића, због одржавања ауто-релија “Козара-Сутјеска 2021”, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На том дијелу пута саобраћај ће бити заустављен од 12.00 до 14.00 часова.

Поводом одржавања маратонске трке у оквиру манифестације “Ту ситис маратон”, /Two Cities Marathon/ сутра од 8.50 до 11.15 часова биће обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Кула-Крупац, на дијелу од раскрснице за насеље Војковићи до раскрснице Кула.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно, по мјестимично мокрим или влажним коловозима, а у котлинама и дуж ријечних токова магла мјестимично смањује видљивост.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

Због радова долази до повремених обустава саобраћаја на локалитету Војковићи од 8.15 до 15.00 часова, дионици Језеро-Шипово од 7.00 до 17.00 часова и дионици Сарачица-Чокорска Поља од 7.00 до 17.00 часова.

Због радова на санацији магистралног пута у рејону граничног прелаза Павловића мост од 7.00 до 17.00 часова одвијање саобраћаја биће успорено.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на регионалном путу Тедин Хан-Криж, дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник, Дервента-Жировина, Клашнице један-Горња Вијака један, Добро Поље-Миљевина, Руданка-Добој, Добој-Пољице, дионица Ивањска–Шарговац и локални пут Залужани-Драгочај у насељу Рамићи, Стари Мајдан-Ламовита.

Због извођења радова измијењен је режим саобраћаја у тунелима Чемерно /Брод на Дрини два-Врба/, Чељиговићи /Лапишница-Љубогошта/ и Стамболчић /Пале-Подграб/ и тунелу Угар /Црна Ријека-Угар/.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона одвија наизмјенично, једном траком на дионицама Козарац-Мраковица, Чајниче-Миљено у мјесту Луке и Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни превоз креће се на дионицама путева: Каруше-Добој-аутопут-Бањалука-Приједор-Копривина, Станић Ријека-Добој-Дервента-Гранични прелаз Брод, Приједор-Гранични прелаз Градина.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила преко 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два- Шарговац у мјесту Трн због оштећења надвожњака, а на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље за возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У западном дијелу ФБиХ има кише па возачи треба да возе опрезно и вожњу прилагоде условима на путу.

На аутопуту А-1 због радова на мосту на дионици Сарајево сјевер-Подлугови, саобраћај се одвија двосмјерно, супротном траком од зоне радова, док се због реконструкције силазног крака петље Високо из правца Сарајева и укључног крака из Високог према Зеници, саобраћај одвија успорено, једном траком.

У току су радови у тунелу Црнаја /Коњиц-Јабланица/ због чега се од 20.00 до 5.00 часова саобраћај се одвија једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

На путу Тузла-Калесија због радова у тунелу Чакловићи, саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Успорено, због радова, саобраћај се одвија на путним правцима: Сребреник-Орашје и Столац-Хутово.

На Граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Filter 2019