Fri. Jul 23, 2021
ћирилица /латиница

На Сокоцу од понедјељка вакцинација без претходног заказивања

Извор: Срна

На Сокоцу је у протекла два дана у Дому здравља “Др Љубомир Ћеранић” вакцинисано 110 лица, а од понедјељка, 19. јула, биће организован “Дан отворених врата”, када ће грађани моћи да се вакцинишу без најаве, рекла је Срни директор ове установе Адријана Станар.

Станарева је нагласила да ће од понедјељка бити вршена имунизација без претходног заказивања за сва заинтересована лица са подручја општине Соколац, првом компонентом вакцине “астра зенека”.

Она је рекла да ће током наредне седмице бити ревакцинисано 340 лица која су раније примила прву дозу “спутњика”.

Станарева је додала да ће наредне седмице овој установи бити испоручене вакцине “синофарм” и “спутњик”, те да заинтерсована лица за “спутњик” треба да се пријаве својим тимовима породичне медицине, како би се могла планирати имунизација.

Она је навела да је до сада на Сокоцу против вируса корона вакцинисано укупно 1.429 особа, првом дозом “спутњика” 403 лица, “астра зенеком” 240, “синоваком” 51, “синофармом” 451 и “фајзером” 284 лица.

Ревакцинација је завршена укупно код 970 лица, 63 лица другом дозом “спутњика”, 191 лице “астра зенеком”, 50 “синоваком”, “синофармом” 443 и 223 лица вакцином “фајзер”.

На Сокоцу се од вируса корона лијече два лица, а под надзором их је пет.

Filter 2019