Sat. Dec 4, 2021
ћирилица /latinica

Nametnuta odluka stupila na snagu, u Srpskoj se potpisuje peticija

Izvor: FILTER

Dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločina” danas stupaju na snagu, nakon što su juče objavljene u Službenom glasniku BiH.

Danima u Srpskoj traje potpisivanje peticije o neprihvatanju nametnute odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka. Potpisivanje peticije počelo je i u više gradova Srbije.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatrane izmjene Krivičnog zakonika Republike Srpske i donošenje zakona o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika biće održana u petak, 30. jula. Sjednica će biti zatvorena za javnost.

Kako je ranije rekao za Srnu Milan Petković, potpredsjednik NS RS, dva zakona o kojima će Narodna skupština raspravljati, predviđaju da se ne dozvoli provođenje nametnute odluke visokog predstavnika u Srpskoj, a svako ko povrijedi ugled Republike Srpske i njenih naroda biće procesuiran i kažnjen. Pojasnio je da je riječ o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske i o donošenju posebnog zakona o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika.

Filter 2019