Thu. Jul 29, 2021
ћирилица /латиница

Мехмедагић пуштен на слободу уз мјере забране

Извор: РТРС

Директор Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Осман Мехмедагић пуштен је на слободу, уз мјере забране, саопштено је из Суда БиХ.

Суд БиХ одбио је приједлог Тужилаштва за одређивање једномјесечног притвора Мехмедагићу.

Одлуком Суда, Мехмедагићу се забрањује контактирање на било који начин са другим осумњиченим лицима Денисом Прцићем, Мелисом Белкић Мујкановић и Емиром Мујкановићем, те контактирање са свједоцима Тужилаштва БиХ у овом кривичном предмету и приближавање тим лицима на удаљености од 50 метара.

Забрањају се и сваки контакт и разговор о предмету са било којим особама осим са браниоцима, прецизира се у саопштењу.

– Мехмедагић у циљу редовног обављања функције на којој се налази изузетно може комуницирати са свједоцима Тужилаштва БиХ и другим особама на удаљености мањој од 50 метара, али му се забрањује да са тим особама разговара о овом предмету – наводи се у саопштењу и додаје да је о сваком таквом контакту Мехмедагић дужан претходно да обавијести поступајућег тужиоца Олега Чавку.

Ова мјера ће трајати док за њом постоји потреба и да ће се оправданост мјере контролисати свака два мјесеца.

– Осумњичени се посебно упозорава да му се може одредити притвор уколико не буде поступао у складу са мјером изреченом овим рјешењем – наводи се у саопштењу Суда.

Подсјећамо, на рочишту које је одржано јутрос, одбрана је затражила да Мехмедагић буде пуштен на слободу.

С друге стране, Тужилаштво је затражило притвор због опасности да би Мехмедагић боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе, те вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и зато што би његово пуштање на слободу могло проузроковати узнемирење јавности и грађана.

Filter 2019