Tue. Jul 27, 2021
ћирилица /латиница

Медојевић: Нова или техничка влада, свакако без Кривокапића

Извор: Танјуг

Представници парламентарних странака које чине владајућу већину у Црној Гори, данас ће у парламенту одржати други круг разговора о кризи власти.

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Небојша Медојевић изјавио је да та странка не одустаје од почетних захтева да се направи или нова или влада изборног повјерења, у оба случаја без премијера Здравка Кривокапића.

Медојевић је за „Побједу” рекао да ће ДФ присуствовати данашњем састанку, али да неће одустати од захтјева.

-Што се нас тиче, једини смо изашли са јасним ставовима – да не подржавамо Владу Здравка Кривокапића, да он има подршку само 14 посланика. Мислимо да је најбоље рjешење нова влада у оквиру исте већине или, уколико то није могуће, да се направи влада изборног повjерења и да се очисте бирачки спискови, промијени менаџмент у Јавном сервису и именује нестраначки, професионални главни тужилац који би процесуирао евентуалне изборне неправилности и да се иде на изборе – рекао је Медојевић.

На питање како види даљи развој ситуације, имајући у виду да су из Демократске Црне Горе и из УРА саопштили да је Кривокапић за њих премијер, Медојевић је одговорио да је УРА већ гласала за смјену министра са ДПС-ом.

-Скоро да нема никакве разлике између политике и приоритета између ДПС-а, Кривокапића, Демократа и УРА – то послије шест мјесеци постаје јасно. Тешко је очекивати неки договор од Демократа и УРА који би био прихватљив за ДФ – рекао је Медојевић.

Filter 2019