Лукач: Српска нема изражен проблем са мигрантима

Извор: Срна

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да Српска нема изражен проблем са мигрантима.

Након Проширеног колегијума министра унутрашњих послова Републике Српске у Бањалуци, Лукач је рекао на конференцији за новинаре да је у погледу миграната забрињавајуће оно што се дешава у региону и у Федерацији БиХ.

Лукач је подсјетио да су власти Републике Српске донијеле добру одлуку да се на територији Српске не дозволи успостављање мигрантских кампова, центара нити било чега што може да угрози локалне заједнице, грађане и њихову имовину.

Он је напоменуо да полиција Републике Српске ефикасно ради свој посао и не дозвољава мигрантима да направе било какав прекршај или кривично дјело и на тај начин грађани Српске и њихова имовина могу бити безбједни и мирни.

“Грађани нас обавјештавају о томе гдје год да се мигранти појаве појединачно или у групама и полиција Републике Српске излази на лице мјеста, ставља их под контролу и спроводи кроз нашу територију и спречавамо да учине било какво кривично дјело или прекршај”, појаснио је Лукач.

Он је изнио податак да је полиција Републике Српске у овој години привела 4.040 миграната који су илегално прешли у Српску, док је лани тај број износио 17.000 лица.

Лукач је навео да је МУП Републике Српске поднио шест извјештаја Тужилаштву БиХ због почињених шест кривичних дјела кријумчарења против осам лица која су превозила 40 миграната.

Filter 2019