Лукач: МУП ће очистити своје редове од нечасних полицајаца

Извор: Срна

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је Срни да ће се Министарство унутрашњих послова /МУП/ обрачунати и очистити своје редове од нечасних полицајаца и да нико неће бити заштићен од одговорности зато што носи значку и униформу, као што је и најавио на конференцији за новинаре прошле седмице поводом сједнице Колегијума министра и представљања рада МУП-а за протеклих шест мјесеци.

„Хапшења која смо покренули у својим редовима неће се зауставити док у потпуности не ријешимо улогу било ког припадника МУП-а у вези са криминалним клановима који низ година харају регионом. Иако смо били свјесни да ће то бити велика срамота за нашу полицију и да ће изазвати негативне реакције наших грађана ниједног тренутка нисмо помислили да одустанемо или нешто прикријемо у вези са улогом наших припадника са криминалним клановима“, истакао је Лукач.

Он је рекао да њихове контакте и везе прате већ дуже времена и нагласио да неће одустати од процесуирања било ког службеника или лица која су умијешана у помагање криминалцима и криминалним клановима.

„Порука свим нашим грађанима је да и овим примјером доказујемо да полиција Републике Српске има довољно снаге и огроман број поштених и храбрих полицајаца који су спремни да очисте своје редове од покварених и корумпираних и то ћемо наставити да радимо без обзира колико било болно и тешко јер је повјерење и безбједност наших грађана изнад било ког појединца а нарочито безбједност Републике Српске коју мора да гарантује МУП Српске“, поручио је министар Лукач.

Filter 2019