Fri. Sep 24, 2021
ћирилица /латиница

Кoд 11 особа у РС потврђено присуство вируса корона

Извор: Институт за јавно здравство Републике Српске

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св.апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 341 лабораторијског узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 11 особа.

Ради се шест мушких и пет женских особа, од којих су три особе млађе, шест средње и двије особе старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, пет особа је из Бањалуке, двије из Козарске Дубице и по једна особа је из Бијељине, Новог Горажда, Сокоца и Требиња.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о женској особи старије животне доби из Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 64.457 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.809 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада су се опоравиле 56.033 особе, а тестирано је укупно 290.406 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 39, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 22, а у осталим болницама 17. На респиратору су двије особе (једна у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, једна у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 103 особе, а надзор је завршен код 193.668 особа.

Filter 2019