Sat. Dec 4, 2021
ћирилица /latinica

Krv dalo 17 policijskih službenika

Foto: Filter

Izvor: Srna

U akciji dobrovoljnog davanja krvi danas je 17 policijskih službenika Policijske uprave Istočno Sarajevo dalo ovu za život dragocjenu tečnost.

Komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Pale Đorđe Žižović rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovalo akciju, uvažavajući potrebe Zavoda za trasfuzijsku medicinu Srpske.

“Policijska uprava Istočno Sarajevo i MUP Republike Srpske najmanje dva do tri puta godišnje se odazivaju na ovakav vid akcija, kako bi u zavodima bilo dovoljno količine krvi za sve one kojima je ona potrebna”, izjavio je Žižović.

On je naveo da će pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo učestvovati u darivanju krvi i naredna dva dana.

Službenik Zavoda za transfuzijsku medicinu u Bolnici “Srbija” Slađana Marjanović izjavila je da je riječ o redovnoj akciji pripadnika MUP-a Republike Srpske koji daruju krv, više puta u toku godine.

Ona je navela da su zalihe krvi u ovoj zdravstvenoj ustanovi zadovoljavajuće, te istakla da je krv uvijek potrebna, kao i novi davaoci.

“Davaoci krvi mogu biti sva punoljetna lica, do 65 godina, koji ne boluju od nekih hroničnih bolesti, te normalne tjelesne težine, normalnog pritiska i pulsa, kao i oni koji nemaju neku svoju hroničnu terapiju”, pojasnila je Marjanovićeva.

Ona je dodala da krv svaka tri mjeseca mogu dati muškarci, a žene svaka četiri, te pozvala sve, a posebno mlade ljude, da se uključe u ovu humanu akciju i postanu dobrovoljni davaoci krvi.

Filter 2019