Кострешевић: У систему полиције нема подјела и паралелних структура

Извор: Срна

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић рекао је данас да у полицијском систему Српске нема никаквих подјела и паралелних структура.

– То је неизводљиво. Када би тако нешто било, ја никада не бих био припадник полиције – рекао је Кострешевић новинарима у Бањалуци.

Он је назвао спекулацијама наводе појединих медија о постојању сукоба између њега и министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача.

– Можемо се посвађати и имати различито мишљење, али не и да се праве кланови и да имамо сукобе интензитета и да дијелимо људе. Имате 7.000 припадника МУП-а Републике Српске, пронађите пет који ће вам то потврдити и документовати и ја нећу више бити на овој позицији – рекао је Кострешевић.

Он је навео да МУП Републике Српске у континуитету води озбиљну борбу против организованог криминала у сарадњи са полицијским и безбједносним агенцијама у БиХ и земљама окружења.

– Хапшења ће бити у читавој БиХ, Србији, Хрватској, а да ли ће бити и у МУП-у Републике Српске – чуће се – истакао је Кострешевић.

Он је рекао да су полицијски службеници у Републици Српској потпуно равноправни са грађанима Српске у погледу провјере имовине и истраге.

– У Полицији Републике Српске нулта је толеранција према корупцији – поручио је Кострешевић.


Filter 2019