Ивана треба нашу помоћ а ми одустати нећемо

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Нашој малој суграђанки Ивани Бјелогрлић која се годинама бори са опаком болешћу, поново је потребна помоћ свих нас. Ивана је тренутно на лијечењу у Турској након операција уклањања плућног крила и дијафрагме. За наставак лијечења потребно је око 100.000 KМ.

Ивана је рођена 2016. године као здрава беба. У септембру 2018.године дијагностификован јој је карцином бубрега. Услиједило је лијечење у Бањалуци и Београду, али су каснији прегледи показали да се болест проширила, па је сљедећа адреса била Француска.

Родитељи су се тада обратили свима који могу помоћи. Kрајем 2019. године, тада трогодишња Ивана ујединила је грађане Источног Сарајева, потом и Републике Српске али и региона у акцији прикупљања помоћи за њено лијечење. Акцију је покренуо Црвени крст општине Источна Илиџа, укључио се и Фонд солидарности, бројни грађани, удружења, организације и привредни субјекти. Великих 500.000 КМ, колико је тада требало за њено лијечење у Француској је брзо обезбијеђено.

„На лијечење у Француску је отишла 08.12.2019. и на клиници је провела годину дана. У Паризу је подвргнута операцијама јетре, дијела плућа, прошла је три стерилне собе, јаке хемотерапије, имунотерапије. Вратила се кући 17.10.2020. као излијечено дијете. Имала је контролу крајем те године и сва снимања и налази су показали да је здрава“, подсјећа Ранко Скакавац, секретар ОО ЦK Источна Илиџа.

Фото: ФБ група “Помозимо Ици Лавици”

Нажалост, није прошло много времена и Ивана се почела осјећати лоше, па се након нових контрола показала промјена на лијевом плућном крилу и велика количина течности око плућа. Требало је реаговати одмах. Из клинике у Француској у којој се лијечила речено је да они не могу урадити ништа више па је кренула потрага за установама у иностранству које би прихватиле да је лијече. Kлиника из Турске, свјесна њеног стања, шаље хитан медицински транспорт.

„Након опоравка од операције плућа, снимање је показало да се рак проширио на дијафрагму. Због хитности стања одстрањена је и дијафрагма и уграђен вјештачки орган. Сада су предвиђене двије терапије и генетска терапија. Трошкови лијечења превазилазе износ којим родитељи располажу, те се укључујемо како бисмо и даље помогли нашој малој дјевојчици“, каже Скакавац.

Ивана је са родитељима у Турској а за наставак лијечења и терапије које је чекају, као и боравак потребно је око 100.000 KМ.

Док има наде, одустати нећемо! Порука је то Иваниних суграђана који су спремни да закуцају на сва врата и траже помоћ за Ицу лавицу, како је од миља годинама већ зову.

Уплате на рачун за помоћ Ивани Бјелогрлић можете извршити на трансакцијски рачун: 1541029988405703, број рачуна: 884057-21-235830, рачун отворен у Интеса Санпаоло банци БиХ.

Уплате из иностранства:

IBAN: BA391541029988405703

SWIFT: UPBKBA22

PAYPAL: jelenkobjelogrlic@hotmail.com

Filter 2019