Додик: Српска се неће укључивати у дебату о избору чланова Предсједништва у ФБиХ

Извор: Срна

Република Српска се неће укључитвати у дебату о томе како ће се бирати чланови Предсједништа БиХ у Федерацији, поручио је данас српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

“Kада видимо да постоји договор о томе, ми ћемо га подржати”, рекао је Додик и додао да је измишљена прича о асиметрији.

Он је подсјетио да је Република Српска је прије 10 година дефинисала свој став и да се ту ништа неће мијењати.

Ако нема договора о избору чланова Предсједништва, Додик је рекао да неће бити ни измјене устава и Изборног закона.

Он сматра да је Српска требало да изађе са новом иницијативом да предложи да се у једној личности бира предсједник и члан Предсједништва из Републике Српске.

“Знам да ће неки потрчати да ово одбију, али их позивам да размисле, ја сам спреман да им појасним”, рекао је Додик на конференцији за новинаре након састанка чланова Предсједништва БиХ са замјеником помоћника америчког државног секретара за Европу и Евроазију Метјуом Палмером и директором Европске службе за иностране послове за западну Европу, Балкан, Турску и Велику Британију Ангелином Ајхорст.

Он је додао да су чули ставове представника међународне заједнице, да упорно говоре о томе да је ово ствар које треба да ријеше домаће политичке структуре, али да се види да се у бошњачком народу опет појављује блефирање.

Додик је конференцију за новинаре одржао у сједишту Владе Републике Српске у Источном Сарајеву.

Filter 2019