Thu. Jul 29, 2021
ћирилица /латиница

Голијан: Бол породица погинулих и несталих изнад сваке политике

Извор: Срна

Предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила града Источно Сарајево Јован Голијан рекао је данас Срни да су породице страдалих и њихова бол изнад сваке политичке свакодневице.

Он каже да је посао политичара да износе своје ставове, а да је посао породица несталих да се жртва сарајевских Срба никада не заборави.

“Лидер СДА Бакир Изетбеговић и бошачки члан Шефик Џаферовић увијек говоре о бошњачким жртвама, Србе нико и не помиње”, рекао је Голијан.

Он пита гдје је 150.000 Срба из Сарајева.

“Гдје су Срби у Федерацији БиХ? Не споримо бошњачке жртве, али овој господи желимо да поручимо да је СДА на челу са Алијом Изетбеговићем с циљем стварања прве исламске државе у срцу Европе спровела етничко чишћење над Србима у БиХ. На 51 одсто БиХ Срби су сада статистичка грешка”, констатовао је Голијан.

Он истиче да су Срби државотворан народ који је другим народима даривао слободу.

“Изјаву Александра Вулина, као жртве доживљавамо да Срби не треба да дозволе да им се више икада догоди Јасеновац, Јадовно, Брод на Дрини и друга силна стратишта”, рекао је Голијан.

Он је поручио да жртве српског народа поштују жртве на свим странама и да очекују од званичног Сарајева и сарајевске политичке сцене да прихвате да су Срби током `90-тих, посебно у Сарајеву систематски и плански страдали.

“Никакав злочин не може да избрише чињеницу да су Јефтановићи, Деспићи и многи други ударили темеље модерном, европском Сарајеву, док су преци ових који данас говоре, одувијек жељели повратак најмрачнијих страница историје које су исписале Османлије”, рекао је Голијан, коментаришући поруке мржње Изетбеговића, Џаферовића и Kомшића на изјаву министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина “о уједињеном српском свету”.

Лидер СДА Бакир Изетбеговић поручио је да ће “шехидска крв очувати БиХ од покушаја стварања некаквих српских свјетова и подјела земље”.

Члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић рекао је да изјаве о “српском свету” подсјећају на 90-те године. “Заговорници те накарадне, фашисоидне идеје су много слабији, а БиХ много јача. Поломили су зубе од 92. до95. и нека се не играју са БиХ. Ако крену према БиХ, поново ће поломити зубе…”, рекао је Џаферовић.

Filter 2019