Видовић: Ускоро долази кинеска вакцина и почиње масовна имунизација

Извор: Срна

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је данас да Влада неће раскидати уговор о набавци руске вакцине “спутњик ве” упркос кашњењима у испоруци, те да ће доласком кинеске вакцине, која се очекује ускоро, Српска кренути са масовном имунизацијом.

Видовићева је рекла да је испоручена велика количина прве дозе вакцине “спутњик ве”, али да је друге дозе, за ревакцинацију, стигло много мање.

“Јутрос смо предузели све мјере да се добије и та друга доза вакцина, како би се људи могли ревакцинисати. Надам се да ћемо веома брзо добити те вакцине које смо платили”, рекла је Видовићева новинарима.

Она је напоменула да ће кинеска вакцина, која је такође већ плаћена, стићи између 13. и 15. јула, те да ће након тога кренути масовна имунизација грађана, без претходног заказивања.

“Отвориће се више пунктова у више општина и вакцинација ће се вршити 12 часова дневно, како би смо вакцинисали што више грађана и тако се заштитили од новог соја вируса корона, који је могуће да ће доћи”, рекла је Видовићева.

Она сматра да није добро раскидати уговор о набавци руске вакцине, јер је свака вакцина добродошла како би се грађани заштитили и тако била спријечена ситуација да се морају затварати привредни субјекти.

Filter 2019