Sun. Jun 13, 2021
ћирилица /латиница

Kатић: Ускоро изградња вртића, школе, студентског дома, Ректората и Музичке академије

Извор: Срна

У Источном Новом Сарајеву ускоро ће почети изградња новог вртића и основне школе, као и студентског дома, зграде Ректората и Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, рекао је данас начелник ове локалне заједнице Јован Kатић.

“Поносно истичемо да почињемо и изградњу новог објекта вртића и нове основне школе, будући да Источно Ново Сарајево броји толико дјеце да смо одавно попунили све капацитете, постојеће објекте проширивали колико је било могуће, али потреба за новим мјестима расте из дана у дан, због чега у наредној години завршавамо изградњу и опремање нових објеката за нашу дјецу”, рекао је Kатић Срни.

Он је поводом наступајућег Дана и крсне славе општине Спасовдана истакао да ће локалитет Центар 3 постати урбани центар младости, дјечије среће и осмијеха – највећег поноса једног народа и локалне заједнице.

“У овој години почиње и изградња студентског дома, зграде Ректората и Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву на територији наше општине, чиме ћемо остварити корак ближе идеји Источног Новог Сарајева као регионалног образовног центра”, рекао је Kатић.

Он је навео да општина тренутно припрема Сениорске картице за пензионере и прва је на овим просторима покренула тај програм погодности с циљем обезбјеђивања одређених олакшица најстаријим суграђанима код изабраних правних лица и предузетника.

“Потписали смо уговор и за картицу за породице са троје и више дјеце са Фондацијом За породицу, коју ћемо подијелити вишечланим породицама већ крајем јула, када отварамо и манифестацију Љето у Источном Новом Сарајеву”, рекао је Kатић.

Резимирајући резултате општине у вријеме између двије славе, Kатић је рекао да су захваљујући општинским властима, институцијама и локалним организацијама изграђени Дечанска улица и Парк великана, гдје су ових дана у току финални радови, тако да ће житељи Источног Сарајева већ крајем љета имати ново мјесто за окупљања и дружење.

“У Парку великана направљени су садржаји за најмлађе, спортски терени за фудбал, одбојку на пијеску, тартан стаза за рекреативце, те простор за одмор свих наших суграђана. Поносећи се њиховим ликом и дјелом, поставили смо и бисте наших народних великана, по којима је парк и добио назив”, рекао је Kатић.

Он је подсјетио да је на подручју ове општине у протеклој години изграђен и реконструисан велики број саобраћајница – дио Улице Вука Kараџића на Петиној земљи, дио Улице цара Душана и припадајући мост, мост на ријеци Топличини, реконструкција саобраћајнице у насељу Миљевићи, те саобраћајница до Ловачког дома на Тврдимићима, које је ових дана постало омиљено излетиште.

“На Тврдимићима смо изградили и спортски терен, те поплочали простор око Ловачког дома и уредили околину тако да наши суграђани могу провести квалитетно вријеме на једном од најљепших дијелова општине. Ових дана је у Ловачком дому отворен и ресторан Стари багрем, подухват младих људи из општине и надамо се да ће излетишту дати додатну ноту топлине и уживања”, навео је Kатић.

Он је најавио и почетак изградње још једне зоне за одмор и рекреацију – вјештачког језера у дијелу Центар 3.

“У току је извођење прве фазе радова, након чега слиједи уређење околине језера, која подразумијева изградњу пјешачких стаза, електро-радове, постављање мобилијара, те озелењавање, чиме ћемо, ако све буде текло по плану, већ наредне године имати праву оазу мира и релаксације у самом центру”, наглашава Kатић.

Према његовим ријечима, од 25. јула до 25. августа општинска управа планира да организује бесплатно кино на отвореном за најмлађе, уз велики број пратећих садржаја како за све генерације становника Источног Сарајева.

“У плану имамо још много тога, слиједећи визију Источног Новог Сарајева као најпожељнијег мјеста за живот”, рекао је начелник општине Источно Ново Сарајево и свим суграђанима честитао крсну славу општине и позвао их сутра на Трг Републике Србије, на Спасовданску академију, а потом и на отварање спортске дворане у 18.00 часова, уз поштивање мјера заштите и физичке дистанце.

Filter 2019