Thu. Jul 29, 2021
ћирилица /latinica

Ćosić: Podrška bibliotekama i bibliotečkoj djelatnosti

Izvor: Grad Istočno Sarajevo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić potpisao je danas ugovore sa direktorima tri biblioteke sa područja grada o kolektivnom članstvu radnika Gradske uprave i Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice u ovim bibliotekama.

Ćosić je istakao da je ovo simboličan vid podrške bibliotekama na području Istočnog Sarajeva, ali i način da se ukaže na potrebu veće podrške bibliotečkoj djelatnosti i štampanim djelima.

Ugovori su potpisani sa direktorima Matične biblioteke Istočno Sarajevo Natašom Kulašinac, Narodne biblioteke Pale Bojanom Čvorom i Narodne biblioteke Sokolac Božicom Janković.

Direktori biblioteka upoznali su gradonačelnika o poslovanju i uslovima rada, kao i procesu digitalizacije, koji u narednom periodu treba da bude završen u bibliotekama na Palama i Sokocu, dok Matična biblioteka Istočno Sarajevo već posjeduje Elektronsku čitaonicu.

Na sastanku, kojem je prisustvovala v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Ljiljana Lizdek, razgovarano je i o mogućnostima buduće saradnje Gradske uprave sa ovim bibliotekama.


Filter 2019