Sun. Jun 20, 2021
ћирилица /латиница

Јован Матовић ђак генерације ОШ “Србија”

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

Вечерас је у просторијама ОШ „Србија“ уприличена церемонија додјеле диплома за матуранте ове школске установе. Добитници Вукове дипломе су Јована Глигорић, Срђан Ковачевић, Ана Пантић, Ђорђе Лелек, Милош Божовић и Јован Матовић који је уједно и ђак генерације.

Директор ОШ „Србија“ Сања Марковић пожељела је срећу и успјех матурантима у наставку школовања. Она је нагласила да је од укупно 73 ученика, њих шесторо вуковаца.

„Желим им, као и сваки родитељ, као педагог и њихов наставник, а данас директор, да буду добри људи. Оцјене нису важне, важно је да имају солидне и добре резултате, па онај ко може нека оствари боље, па и најбоље, али важно је бити човјек у свему“, истакла је Марковићева.

Јован Матовић, вуковац и ђак генерације ОШ „Србија“ захвалио се наставницима и родитељима на подршци током школовања.

„Много рада сам уложио да бих постигао ове резултате. Хтио бих да се захвалим наставницима, учитељима, а посебно мојим родитељима који су ме све вријеме подржавали. Даље школовање ћу наставити на Палама у Средњошколском центру, Гимназија, смјер информатика и рачунарство. Желио бих да поручим свима онима који долазе да не брину много за оцјене и да уживају у образовању“, рекао је Матовић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је малим матурантима на завршеном основном образовању и захвалио се наставницима који су својим трудом и радом успјешно извели још једну генерацију и направили добар успјех са њима.

„Вечерас у ОШ „Србија“ присуствујемо једном дивном дружењу, гдје су матуранти ОШ „Мокро“ и „Србија“ организовали прославу матуре у једном лијепом амбијенту. Као што је лијепо ово здање ОШ „Србија“, тако су и они лијепи и желим им много среће, успјеха, да остану на просторима општине Пале. Општина Пале подржава сва њихова такмичења, као што је подржала њихову екскурзију, „Ритам Европе“, све награде. Све је то мало у односу на то шта та дјеца заслужују. Они су сигурно понос општине Пале, понос Сарајевско-романијске регије, града Источног Сарајева. Нека су живи и здрави и да заиста имају среће у будућности“, рекао је Југовић.

Љубиша Ћосић, градоначелник Источног Сарајева, поручио је да успјеси ових младих људи показују да ће општина у будућности добити нову снагу која ће допринијети јачању и развоју града.

„Ово је можда једна од најмлађих и најорганизованијих школа у Источном Сарајеву. Школа која носи назив „Србија“ управо због тога што је Република Србија помогла њену изградњу, као што је помогла и многе пројекте у граду Источно Сарајево . Када матуранти из школе „Србија“ крећу на свој нови животни пут, у средњошколско образовање; када крећу из једне овакве установе испраћени директором и наставницима који су их образовали, сигурно имамо чему да се радујемо. Неко од ових младих људи ће наставити нашим путем, радиће то још боље и квалитетније, водити и општине и град. Када видимо њихове успјехе сигурно је да нећемо бринути за нашу будућност, јер они ће радити боље од нас“, додао је Ћосић.

Након свечане церемоније додјеле диплома, матуранти ОШ „Србија“ дочекали су своје другове из ОШ „Мокро“, те заједно са њима наставили прославу матурске вечери.

Filter 2019