Wed. Aug 17, 2022
ћирилица /латиница

Јован Голуб најмлађа беба на Конференцији у Источном Новом Сарајеву

Извор: Срна/Филтер

На манифестацији “Kонференција беба” у Источном Новом Сарајеву ове године учествовала је 61 беба, а најмлађи је Јован Голуб, рођен 15. јуна.
Најстарија беба је Петра Цвијановић, рођена 5. јула прошле године, док су бебе са највише браћа и сестара – Ана Васковић, Ангелина Kатић и Софија Радашевић.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић рекао је да је на подручју општине између прошле и ове конференције рођено нешто више од 120 беба и истакао да овом манифестацијом желе да окупе најбоље и највредније чиме се поносе, а то су дјеца.

“Желимо да оваквим манифестацијама измамимо осмијехе наше дјеце, да се окупљају, друже на нашем Тргу Републике Србије. То представља посебно задовољство, јер је на овом тргу први пут организована Kонференција беба, а намјера је да то буде традиција”, рекао је Kатић.

Он је захвалио свима који су подржали манифестацију, а дјеци пожелио срећно и лијепо одрастање у здравим породицама, да имају што више браће и сестара и да се увијек окупљају у здрављу.

Kатић је најавио да ће од 28. јула бити организована још једна манифестација у Источном Новом Сарајеву са богатим програмом за све суграђане, а посебна пажња биће посвећена дјеци.

“Биће организовано љетно дјечије кино на отвореном, приказивани цртани филмови. У наредном периоду ћемо организовати дјечији фестивал, манифестацију јединствену у Републици Српској, не само за дјецу са подручја наше општине, него из цијеле Српске, па и шире”, истакао је Kатић.

Начелник општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Игор Ђокановић рекао је да су побједницима уручене пригодне награде, а свим пријављеним бебама додијељене су сликовнице прилагођене њиховом узрасту.

Ђокановић је навео да је организован програм забавног карактера, са великим бројем друштвених игара, спонзори су обезбиједили поклоне, а учествовала су и дјеца из вртића са подручја општине.

Kонференцијом беба званично је завршена вишедневна манифестација “Принципови дани” у Источном Новом Сарајеву.

Filter 2019