Wed. Jan 19, 2022
ћирилица /латиница

Црна Гора: Највише гостију из Србије и БиХ

Извор: Срна

У Црној Гори борави готово 57.000 туриста, а највише гостију је, између осталог, из Србије и БиХ, подаци су Националне туристичке организације.

“Према подацима о пресјеку броја гостију које локалне туристичке организације црногорских општина достављају сваке седмице Националној туристичкој организацији, процјена је да је јуче у Црној Гори боравило готово 57.000 туриста”, саопштено је из Националне туристичке организације /НТО/.

У односу на упоредни период 2019. године, то представља остварење од око 80 одсто.

Из Националне туристичке организације истичу да највише гостију долази из Србије, БиХ и Албаније, док има и оних из Украјине, Пољске, Мађарске, Израела и Русије.

Из ове организације наводе да се у данима викенда биљежи велики број домаћих гостију који и ове године, већином, одмор проводе у својој земљи, највише на црногорској обали, али је примјетна добра посјета и сјеверним крајевима земље.

“Присутан је значајан пораст потражње за сеоским домаћинствима, нарочито онима који нуде додатне садржаје као што је, на примјер, припрема домаће хране”, навели су из Националне туристичке организације Црне Горе.

Filter 2019