Sat. Jan 22, 2022
ћирилица /латиница

У околини Хаџића пронађени посмртни остаци

Извор: Срна

Некомплетни посмртни остаци једног лица ексхумирани су на локалитету Дрозгометва, у општини Хаџићи, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Пронађени посмртни остаци биће пребачени у Градско гробље “Миљевићи” у Источном Сарајеву, гдје ће бити извршена судско-медицинска обрада, односно утврђивање узрока смрти и узимање узорака костију да би се ДНK анализом утврдио идентитет жртве.

Ексхумација је спроведена по налогу Тужилаштва БиХ, након што су у насељеном мјесту, приликом прокопавања локалног пута, уочени посмртни остаци, наводи се у саопштењу из Тужилаштва БиХ.

У саопштењу се додаје да је до почетка ексхумације локација била осигурана.

Активности на терену је надгледао и координисао истражилац Посебног одјељења за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а у процесу ексхумације учествовали су представници Института за нестала лица БиХ, Завода за судску медицину Републике Српске, Међународне комисије за тражење несталих /ИЦМП/, вјештак судско-медицинске струке и полицијски службеници МУП-а Kантона Сарајево.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности у процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ, наводи се у саопштењу.

Filter 2019