Sun. Jun 13, 2021
ћирилица /латиница

У Болници “Србија” урађене три гинеколошке лапароскопске операције

Извор: ФИЛТЕР

У ЈЗУ Болница “Србија” по први пут су урађене гинеколошке лапароскопске операције. Ријеч је о врло значајној операцији, којом се знатно повећава шанса за остваривањем трудноће.

Оперативне захвате урадили су специјалиста гинекологије и акушерства доц. др Милан Докић са Kлиничког центра Србије и доктор Болнице “Србија”, специјалиста гинекологије и акушерства, субспецијалиста за стерилитет и фертилитет др Данијела Петровић-Попадић.

“Све три пацијентице имају исту дијагнозу, ради се о примарном стерилитету и инферилитету, гдје никад нису успјеле остварити трудноћу упркос покушајима и испитивањима у више наврата”, саопштено је из болнице.

“Ово је велики корак за пацијентице које су у проблему и суочавају се са стерилитетом, али и за нашу установу. Мени је циљ да женама, али и неплодном пару објаснимо шта је разлог њихове неплодности и због чега не могу да остваре трудноћу”, поручила је др Петровић-Попадић.

Она је напоменула да је за Болницу “Србија” и Одјељење гинекологије направљен велики помак доласком доц. др Милана Докића , којем се захвалила на сарадњи.

“На задовољство свих пацијената Болнице “Србија” и становника Сарајевско-романијске регије, наставићемо да ширимо ниво здравствених услуга које наша установа пружа пацијентима. У наредном периоду сарађиваћемо са доц. др Докићем, све док др Петровић-Попадић самостално не почне пружати овај вид услуге. Циљ нам је континуирано унапређење установе и едукација наших кадрова”, истакао је директор ЈЗУ Болница “Србија” Небојша Шешлија.

Filter 2019