Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /latinica

Univerzitet u Istočnom Sarajevu – strateški značajan za razvoj Srpske

Izvor: Srna

Univerzitet u Istočnom Sarajevu jedna je od veoma važnih i strateški značajnih institucija za razvoj Republike Srpske, izjavio je rektor Univerziteta odbrane u Beogradu general Goran Radovanović.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu danas je posjetila delegacije Visokih studija bezbjednosti i odbrane Univerziteta odbrane iz Srbije, a general Radovanović je istakao značaj ove posjete Republici Srpskoj prvenstveno zbog unapređenja različitih oblika saradnje, kako u domenu obrazovanja tako i u drugim oblastima koje jačaju i ugled i razvoj Republike Srpske, ali i Srbije.

– Mi smo tu da u skladu sa odlukama Vlade Srbije i Ministarstva odbrane izvršimo taj zadatak kako bi naš narod s obje strane Drine imao svijetlu budućnosti i razvijao se u miru i blagostanju – izjavio je Radovanović novinarima u Istočnom Sarajevu.

Foto: Univerzitet u Istočnom Sarajevu

Radovanović je istakao da je saradnja Republike Srpske i Srbije, odnosno ovih univerziteta do sada bila izuzetno bogata, te se nada da će tako i ostati i kada je riječ o razmjeni profesora i studenata.

On je rekao da je Univerzitet odbrane u Beogradu strateški značajan za Srbiju s obzirom na to da školuje buduće oficire, a vrši i realizaciju karijernih usavršavanja na svim nivoima usavršavanja oficira.

Za ovu posjetu je rekao da je značajna za one koji pohađaju Visoke studije bezbjednosti, među kojima ima oficira u Vojsci Srbije, ljudi koji obavljaju značajne aktivnosti u državnim organima, poput MUP-a, Bezbjednosno-informativne agencije, različitih ministarstva.

Foto: Univerzitet u Istočnom Sarajevu

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić istakao je da je goste upoznao sa istorijom, načinom i funkcionisanjem ove visokoškolske ustanove, te po ko zna koji put skrenuo pažnju na njegov značaj za Republiku Srpsku i njen narod.

On je zahvalio svim fakultetima, odnosno univerzitetima u Srbiji koji su sve ove godine pomagali i još pomažu razvoju Univerziteta u Istočnom Sarajevu i daju poseban kvalitet nastavi na njemu.

Foto: Univerzitet u Istočnom Sarajevu
Filter 2019