Sun. Jun 20, 2021
ћирилица /латиница

Универзитет у Источном Сарајеву – стратешки значајан за развој Српске

Извор: Срна

Универзитет у Источном Сарајеву једна је од веома важних и стратешки значајних институција за развој Републике Српске, изјавио је ректор Универзитета одбране у Београду генерал Горан Радовановић.

Универзитет у Источном Сарајеву данас је посјетила делегације Високих студија безбједности и одбране Универзитета одбране из Србије, а генерал Радовановић је истакао значај ове посјете Републици Српској првенствено због унапређења различитих облика сарадње, како у домену образовања тако и у другим областима које јачају и углед и развој Републике Српске, али и Србије.

– Ми смо ту да у складу са одлукама Владе Србије и Министарства одбране извршимо тај задатак како би наш народ с обје стране Дрине имао свијетлу будућности и развијао се у миру и благостању – изјавио је Радовановић новинарима у Источном Сарајеву.

Фото: Универзитет у Источном Сарајеву

Радовановић је истакао да је сарадња Републике Српске и Србије, односно ових универзитета до сада била изузетно богата, те се нада да ће тако и остати и када је ријеч о размјени професора и студената.

Он је рекао да је Универзитет одбране у Београду стратешки значајан за Србију с обзиром на то да школује будуће официре, а врши и реализацију каријерних усавршавања на свим нивоима усавршавања официра.

За ову посјету је рекао да је значајна за оне који похађају Високе студије безбједности, међу којима има официра у Војсци Србије, људи који обављају значајне активности у државним органима, попут МУП-а, Безбједносно-информативне агенције, различитих министарства.

Фото: Универзитет у Источном Сарајеву

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић истакао је да је госте упознао са историјом, начином и функционисањем ове високошколске установе, те по ко зна који пут скренуо пажњу на његов значај за Републику Српску и њен народ.

Он је захвалио свим факултетима, односно универзитетима у Србији који су све ове године помагали и још помажу развоју Универзитета у Источном Сарајеву и дају посебан квалитет настави на њему.

Фото: Универзитет у Источном Сарајеву
Filter 2019