Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /латиница

Удружењу обољелих од мултипле склерозе уступљена канцеларија у новој спортској дворани

Извор: Срна/Општина Источно Ново Сарајево

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић данас је са представницима Удружења обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије посјетио канцеларију Удружења у новој спортској дворани коју је уступила Општинска управа.

Kатић је новинарима рекао да је повод посјете жеља да се скрене пажња на обољеле од мултипле склерозе и пружи подршка овом удружењу Сарајевско – романијске регије.

“Желимо да дамо значај овим људима и укажемо на тешко стање у којем се налазе обољели. Желимо да им дамо подршку и поручимо да су они саставни дио овога друштва и дио наше општине, те да нема потребе да се склањају у страну зато што имају нека обољења”, поручио је Kатић.

Он је нагласио да је Општинска управа одлучила да овом удружењу додијели канцеларију у новој спортској дворани на Тргу Србија како би се чланови могли редовно састајати и одакле би кретали са својим активностима.

“Kао локална самоуправа сносићемо све трошкове ове канцеларије, а повећаћемо и новчано издвајање за Удружење”, рекао је Kатић.

Предсједник Удружења обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије Наташа Томић захвалила је општини Источно Ново Сарајево и начелнику Kатићу за додијељену канцеларију и сву помоћ коју пружају у раду овог удружења, које покрива комплетну регију са Фочом, Рогатицом и Вишеградом.

“Помоћ и подршку смо тражили од 14 локалних заједница које покривамо, али нам је једино у сусрет изашла општина Источно Ново Сарајево и на томе смо им неизмјерно захвални. Посебно што су нас изненадили на Свјетски дан обољелих од мултипле склерозе. Kоначно смо осјетили тренутак да нисмо сами и да је неко ту уз нас и за нас”, нагласила је Томићева.

Према њеним ријечима, канцеларија је најбитнија у раду овог удружења јер је то мјесто гдје се чланови могу окупити и разговарати о проблемима, а уједно и мјесто гдје и нови чланови могу да се обрате за помоћ.

“Сада ћемо имати могућност да о сваком нашем члану направимо социјалне картоне, са свим подацима и проблемима. Све ће то бити архивирано и у догледно вријеме ћемо знати тачан број чланова”, рекла је Томићева.

Удружење обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије основано је 2006. године и тренутно броји 140 чланова.

Свјетски дан мултипле склерозе – 30. мај обиљежава се широм свијета да би се помогло у рјешавању глобалног проблема обољелих правовременим почетком лијечења одмах након дијагностиковања болести јер се раним лијечењем остварују најбољи резултати за пацијенте.

Циљ обиљежавања Свјетског дана мултипле склерозе је повезивање људи, група и организација у покрет на међународном нивоу који, учествовањем у догађајима и активностима, подиже свијест о мултиплој склерози као глобалном проблему.

Filter 2019