Wed. Jun 16, 2021
ћирилица /латиница

Удружење студената Машинског факултета „Жироскоп“ финансираће упис најбољих будућих студената

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Удружење студената Машинског факултета „Жироскоп“, у сарадњи са руководством Машинског факултета, кроз пројекат „Подршка најбољим, будућим машинцима“ финансираће трошкове уписа за 5 до 10 најбољих будућих студената машинства.

Концеп пројекта је да студенти финансирају студенте, кроз донације које ће обезбиједити пријатељи факултета.

До сада је њихова намјера подржана од стране Машинског факултета, начелника општине Источно Ново Сарајево и фирми које се баве инжењерством као што је “Servitec Balkan”.

„Као предсједник Удружења студената Машинског факултета „Жироскоп“ желим да истакнем да сам поносна што сам дио тима у реализацији пројекта у ком су студенти подршка једни другима. Ово је наш скромни допринос у афирмацији инжењерства и наше професије, јер бити студент нашег факултета прије свега је привилегија и професионални изазов за најбоље који су спремни вриједно радити, учити и стручно се усавршавати. Наше занимање и смјерови су дефицитарни и прилика да будемо конкуренти на тржишту рада. Зато, позивамо све средњошколце које занима инжењерство да буду дио тима који поставља стандарде и помјера границе”, рекла је Анђела Мрда, предсједник Удружења студената Машинског факултета „Жироскоп“ у изјави за Филтер.

Из „Жироскопа“ позивају појединце или фирме да им помогну у реализацији хуманог и афирмативног пројекта за све средњошколце који тренутно бирају факултете.

Filter 2019