Sun. Jan 23, 2022
ћирилица /латиница

Теквондо Првенство Републике Српске окупило 298 такмичара

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

У спортској дворани „Пеки“ у Палама званично је отворено 22. ИТФ Првенство Републике Српске у борилачком спорту теквондо које је окупило 298 такмичара из Републике Српске.

Драгиша Станишић, тренер теквондо клуба „Романија“ Пале, рекао је да је организација самог такмичења захтијевала много труда и рада, те да је уз добру организацију првенство организовано на најбољи могући начин. Као тернер теквондо клуба „Романија“, истакао је да се овај клуб од априла активно припремао за првенство, те је додао да ће укупно наступити 19 такмичара који ће се борити за медаљу.

„Теквондо клуб „Романија“ је најстарији теквондо клуб у Републици Срској. Ми смо 2019. организовали првенство БиХ гдје је присуствовао највећи број такмичара у историји теквондо савеза БиХ, а данас смо организовали Првенство Републике Српске на којем ће учествовати укупно 298 такмичара из Републике Српске. Овом приликом морам да се захвалим општини Пале, начелнику Југовићу, Граду Источно Сарајево и градоначелнику Ћосићу који су подржали првенство“, додао је Станишић.

Милијана Југовић, члан теквондо клуба „Романија“ истакла је да на данашњем такмичењу очекује добре резултате јер су томе претходиле вишемјесечне припреме.

„Дугогодишњи сам члан клуба „Романија“ и истовремено неко ко је ишао на доста такмичења. За ово првенство сам се припремала пола године. Моји резултати на претходним такмичењима су били одлични, тако да и данас очекујем двије златне медаље“, истакла је Југовићева.

Бошко Југовић, начелник општине Пале, захвалио је организаторима на уложеном труду, те пожелио срећу свим такмичарима.

„У низу спортских дешавања која имамо на подручју општине Пале, свакако да можемо да издвојимо и ово првенство. Желим свим такмичарима угодан боравак у Палама, а ми ћемо се потрудити да, као и до сада, подржавамо све значајне спортске догађаје“, додао је Југовић.

Такмичење се одржава под покровитељством Теквoндо Асоцијације Републике Српске, а технички организатор је теквондо клуб “Романија” из Пала.

Filter 2019