Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /latinica

Program Spasovdanskih svečanosti

Izvor: FILTER

Povodom Dana i krsne slave opštine Istočno Novo Sarajevo Vaznesenja Gospodnjeg – Spasovdana,  u srijedu, 9. juna biće održana Svečana Spasovdanska akademija na Trgu Republike Srbije, nakon čega će biti svečano otvorena i puštena u funkciju nova sportska dvorana u ovoj opštini.

Svečanoj akademiji, koja će početi u 18 časova, i otvaranju dvorane prisustvovaće predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Ranije u toku dana, rukovodstvo opštine Istočno Novo Sarajevo održaće sastanak sa predstavnicima Grada Trebinja od 10:30 časova, dok će u 12:30 biti otvorena „Hercegovačka kuća“ u prostoru nove sportske dvorane na Trgu Srbija.

Istog dana, u 14:00 časova načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo ugostiće delegaciju opštine Budva.

Predviđeno je da tog dana bude održana i akcija dobrovoljnog darivanja krvi u novoizgrađenoj sportskoj dvorani (od 15:00 časova).

Na dan Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, u hramu Svetog Velikomučenika Georgija u Miljevićima biće služena Sveta liturgija u 09:00 časova, nakon čega će u porti hrama biti održana litija i služen koktel nakon liturgije od 10:30 časova.

Predstavnici opštine Istočno Novo Sarajevo će u 12:00 časova položiti vijence i odati počast poginulim borcima ispred spomenika „Slava srpskom borcu“, prekoputa zgrade opštine.

Tokom večeri, 10. juna, od 19:00 časova, u foajeu Kulturnog centra, biće održana izložba fotografija „INSpiracija“ i dodjela nagrada autorima fotografija. 

U 19:30 časova na Trgu Republike Srbije planiran je koncert Kulturno-umjetničkog društva „Slavija“ iz Istočnog Novog Sarajeva.

Opština Istočno Novo Sarajevo proslaviće Dan i krsnu slavu Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan ove godine u skromnijim uslovima zbog pandemije virusa korona, ali uz raznovrstan program.

Filter 2019