Wed. Jun 16, 2021
ћирилица /латиница

Паљанин најбољи голгетер

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

Осамнаестогодишњи Паљанин Петар Благојевић проглашен је за најбољег стријелцa Омладинске лиге БиХ, Центар А.
Петар наступа за фудбалски клуб “Олимп” из Пала, а у протеклој сезони постигао је 35 голова и уписао чак 11 асистенција.
Занимљиво је да је Петар постигао више од половине голова своје екипе, која је ове сезоне постигла 64 поготка. И све то играјући на позицији офанзивног везног играча.

“Фудбалом сам се почео бавити у ФК “Олимп”, а затим сам као малољетан провео три године у Србији, наступајући за ФК “Земун”, ФК “Чукарички” и ФК “Бродарац”, казао је Петар и додао да је стицајем околности и појавом корона вируса био принуђен да се прошле године врати у Пале.

“Фудбал тренирам још од своје шесте године, као дјечак сам заволио овај спорт и зато сам хтио да се опробам баш у фудбалу”, каже Петар.

Радује га то што је награда за најбољег стријелца припала баш њему.

“Постигао сам 35 голова и забиљежио 11 асистенција у протеклој сезони, ова статистика ме веома радује и вјерујем да никога не оставља равнодушним. Одиграо сам сезону из снова и драго ми је што сам на овакав начин завршио са омладинским фудбалом. Захвалан сам Богу на свему, а наравно и мојој породици, тренерима, саиграчима и људима из клуба на подршци”, каже Петар.

Иако је у протеклој сезони постигао завидне резултате, Петар ипак тврди да сезона није била нимало лака.

“Утакмица за утакмицом, а ја сам гледао да у свакој напредујем. Заиста ме радује број голова које сам постигао јер сам наступао у изразито тешкој конкуренцији младих талентованих фудбалера “Сарајева”, “Жељезничара”, “Илијаша”, “Олимпика” и других. Заиста, понављам, није било лако играти када вас чувају најбољи босанскохерцеговачки млади дефанзивци. Тако сам пет пута погађао против једног “Олимпика”, четири пута против “Горажда” и “Рудара” из Какња, а чак шест пута против “Фамоса” из Војковића, такође, по два пута сам погађао против “Сарајева”, “Жељезничара”, “Илијаша” и “Новог Града” “, прича најбољи стријелац Омладинске лиге БиХ, Центар А.

Улогу лидера Петар је преузимао на скоро свакој утакмици, а каже да је томе допринијело његово трогодишње стасавање у Србији.

“Имао сам мотив прије свега да се моја екипа што боље пласира и буде при врху табеле, што ме је и довело до тога да будем награђен признањем најбољег стријелца лиге”, казао је Петар те је на питање о наставку његове каријере рекао да о томе сада не размишља много и да ће остати стрпљив, смирен и фокусиран.

“На ред долази љетна пауза, ту је неколико стручних лица која стоје иза мене како би процијенили мој наредни корак. Желио бих да додам и препоручим младима фудбал као спорт, јер то је за мене најљепши спорт. Кроз фудбал се заиста много пропутује, упозна се доста нових другара и стекне много пријатељстава, а и што је најважније мислим да се временом кроз спорт човјек развије и као личност”, поручује на крају разговора Петар Благојевић.

Filter 2019