Tue. Jan 25, 2022
ћирилица /латиница

Пале: Урош Ћеклић предсједник 22. Конференције беба

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

У Палама је вечерас одржана 22. Конференција беба на којој је изабрано трочлано предсједништво. Новоизабрани предсједник је Урош Ћеклић, а Душан Петровић и Сара Калуђеровић су потпредсједници ове конференције за 2021. годину. На „Конференцији беба“ укуно је учествовало 220 беба.

Предсједник, најмлађа присутна беба, Урош Ћеклић рођен је 15.06.2021. године.

Први потпредсједник, најстарија беба на конференцији, Душан Петровић рођен је 28.06.2019. године.

Други потпредсједник, друга најмлађа беба, Сара Калуђеровић рођена је 14.06.2021. године.

Тања Ћеклић, мајка Уроша Ћеклића, захвалила се општини на пригодним поклонима и на лијепој организацији манифестације која указује на значај породице у друштву.

„Ова конференција, за нас, представља, прије свега, здравље, јер промовише младост, породицу, успјех, наравно, породични. Надамо се да ће наредних година ова конференција бити и масовнија и да ће се бебе рађати. Хтјела бих да поздравим све учеснике ове конференције и да свима пожелим здравље и срећу у наредном периоду“, истакла је мајка најмлађе бебе.

Радован Станишић, овогодишњи је добитник награде за вишечлану породицу са четверо дјеце. Захвалио се начелнику и свим организаторима, као и учесницима манифестације.

„Мислим да је ово једна прелијепа манифестација гдје видимо да се већи значај даје породици као једном од бескрајно највећих вриједности у нашем друштву“, додао је Станишић.

Директор Културног – спортског центра Пале, Славка Брезо истакла је да је ова 22. традиционална манифестација „Конференција беба“ једна од најмасовнијих конференција , те да је укупно било 220. пријављених беба. Учесници на на манифестацији али и сви присутни имали су прилику да се забаве на вечерашњој конференцији која је имала богат, забавни програм за најмлађе.

„Главни циљ ове манифестације јесте промовисање породице као основне ћелије друштва. Искористићу прилику да се захвалим свим спонзорима без којих ова манифестација не би ни успјела, и нашем генералном спонзору општини Пале“, истакла је Брезо.

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је да општина Пале подржава пронаталитетну политику кроз разне активности.

„Ако на нешто посебно можемо да будемо поносни, ми у општини Пале, онда је то ова конференција беба која је установљена баш у Палама, прије 22 године, и многе општине, вођене нашим примјером, то раде. Општина Пале, прије свега, подржава пронаталитетну политику кроз разне активности: једнократна новчана помоћ за рођење првог, другог, трећег дјетета, помоћ породицама са четворо и више дјеце, помоћ при вантјелесној оплодњи и на све друге начине покушавамо да нас буде више“, рекао је Југовић.

Он је честитао свим добитницима награда на вечерашњој конференцији, као и трочланом предсједништву и породици са четворо и више дјеце.

Манифестација „Конференција беба“ настала је у Палама давне 1999. године, када су пар очева осмислили ову манифестацију и предочили тадашњем руководству Културног центра „Пале“, а данас се обиљежава у готово свим локалним заједницама Републике Српске.

Filter 2019