Wed. Jan 19, 2022
ћирилица /латиница

Отворен Меморијал ”Бошко Вујадин”

Извор: Срна

Меморијални турнир “Бошко Вујадин” почео је вечерас у Источној Илиџи у оквиру манифестације “Дани Kасиндолског батаљона”, а учешће је узело 16 екипа.

Предсједник Предсједништва Борачке организације “Илиџански борац” Слободан Маунага рекао је Срни да је генерални покровитељ турнира општина Источна Илиџа, а да су на отварању играле екипе “Kасиндо” и “Ветерани Kасиндола”.

Он је нагласио да ће турнир бити игран наредних седам дана.

Маунага је нагласио да је данас на Видовдан, велики српски празник, начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић отворио и спортски центар у Kасиндолу.

Према његовим ријечима, овогодишњи турнир је први који ће се играти са новом подлогом на терену Основне школе “Јован Дучић” у Kасиндолу.

Он је најавио да ће сутра и прекосутра бити одржан и турнир у малом фудбалу “Данко Ремић” за пионире.

Маунага је подсјетио да је традиционална 20. манифестација “Дани Kасиндолског батаљона”, као знак сјећања на 99 припадника тог батаљона који су положили живот у одбрани Републике Српске, почела званично јуче походом на Kланац, мјесто гдје су страдали први борци овог батаљона.

Он је истакао да ће у суботу, 3. јула, у 9.00 часова код Спомен-обиљежја у Kасиндолу бити служен помен свим погинулим борцима.

“На овај начин се одаје почаст погинулим припадницима Kасиндолског батаљона”, нагласио је Маунага.

Маунага је најавио да ће у суботу, 3. јула, Борачка организација “Илиџански борац” организовати пријем за породице погинулих бораца.

Filter 2019