Wed. Jun 16, 2021
ћирилица /латиница

Отворене три телефонске линије за психосоцијалну подршку грађанима

Извор: Срна

Црвени крст Републике Српске је, у оквиру активности које се односе на ублажавање посљедица узрокованих пандемијом, уочио повећану потребу за бригу о психосоцијалном стању појединца и успоставио три телефонске линије за психосоцијалну подршку становништву Српске, на којима су ангажовани волонтери и особље који су прошли обуку и имају дугогодишње искуство у одговору ове организације на кризне ситуације.

“Њихов задатак неће бити да пружају стручну психолошку помоћ, него искључиво прву психолошку помоћ која обухвата хуману и практичну помоћ и подршку људима које је погодила пандемија вируса корона и то кроз разговор, пружање информација о доступним услугама, подстицање социјалне укључености, подстицање на здраве радне и животне навике, на одмор и вријеме за хобије, а по потреби ће позиваоце упућивати на релевантне услуге које су у надлежности других институција”, саопштено је из Црвеног крста Републике Српске.

Из ове организације указују да је пандемија наметнула становништву задатак да се прилагоди новим животним условима, како у организацијском, тако и у психолошком погледу.

У саопштењу је наведено да су двије телефонске линије активне у сједишту Црвеног крста Републике Српске на Палама, а једна у Градској организацији Црвеног крста Бањалука.

Телефонске линије су доступне свим грађанима Републике Српске, а сви они који осјећају потребу, позову телефонске бројеве за психосоцијалну подршку, могу то да учине и путем Вибера, сваким радним даном од 7:00 до 15:00 часова на сљедеће телефонске бројеве: 066/434-111, 066/434-101 и 066/434-102.

Црвени крст се обратио медијима са молбом да током јуна и јула ове године, у складу са програмским могућностима, емитују телоп и промовишу телефонске линије које су на располагању свим грађанима Републике Српске.

Filter 2019