Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /latinica

Opozicija usvojila platformu za naredne izbore

Izvor: RTRS

Predstavnici opozicionih partija u Republici Srpskoj – SDS-a, PDP-a i DNS-a usvojili su danas u Banjaluci platformu zajedničkog djelovanja za lokalne izbore naredne godine u kojem je prioritet stalno jačanje pozicija Republike Srpske.

Predsjednici stranaka kažu da, navodno, nije razovarano o listi zajedničkih kandidata, ali će svaka partija delegirati kandidata na predstojećim izborima.

To pitanje je ostavljeno, kako je rekao Borenović, do oktobra, a Šarović i Nešić smatraju da to treba ostaviti za narednu godinu.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je novinarima nakon sastanka da su navedeni prioriteti u tom dokumentu borba protiv kriminala i korupcije, vladavina zakona i pravna sigurnost, jačanje ekonomije i zapošljavanja, kvalitetno obrzovanje, demografska obnova, poboljšanje položaja penzionera i demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida.

Prema njegovim riječima, to je okvirni dokument koji daje dovoljnu širinu svakoj partiji iz opozicije da kreira svoje konkretne programe i mjere.

Sastanku nije prisustvovao narodni poslanik Nebojša Vukanović.

Filter 2019