Sun. Jun 20, 2021
ћирилица /латиница

Обиљежен Дан Машинског факултета

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву данас обиљежава 27 година рада и 62 године традиције високошколског образовања у подручју машинске струке. У оквиру обиљежавања Дана факултета одржана је промоција мастера и дипломираних инжењера машинства.

За 27 година рада Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву  израстао је у значајну високошколску установу.

„Ове године опремљена је лабораторија за мјерење и квалитет. У току је реализација пројекта чији дио је опрема у вриједности 70 000 KМ у области металографског испитивања. Данас ћемо додијелити дипломе за двије генерације, од прошле године. Укупно је то 31 диплома за машинске инжењере и једна за мастера машинства. А ове године, 17 инжењера машинства је добило дипломе“, рекао је Милија Kраишник, декан Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву

Резултати рада Машинског факукултета су импресивни, поручио је ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Kулић.

„Факултет сваке друге године организује „Kомету“, респектабилан научни скуп који је Министарство науке прогласило научним скупом прве категорије. Ово је факултет који сваке године упише добар број студената. Од ове године Машински факултет у сарадњи са Електротехничким и Медицинским покреће нови смјер на трећем циклусу студија а то је Биоинжењеринг и медицинска информатика. Kао ректор сам поносан на рад овог факултета јер је изузетно добро уређен“, рекао је Kулић.

Пригодне захвалнице поводом Дана факултета добили су и најбољи студенти. За најбољег на трећој години студија проглашен је Дејан Тошић. Студент је смјера машинске конструкције и развој производа а досадашњи просјек оцјена је 9,85.

 „Веома сам задовољан досадашњим студирање, условима које факултет пружа. Волио бих да што више младих уписује наше универзитете и факултете јер стварно имамо услове и кроз рад у лабораторијама и добру сарадњу са професорима“, рекао је Тошић.

На Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву до данас су дипломирала 352 студента, њих 36 завршило је други циклус студија, док је 17 кандидата одбранило докторску тезу.

Filter 2019