Tue. Jan 25, 2022
ћирилица /латиница

Нови цјеновник и правила у НП “Сутјеска”

Извор: Срна

Национални парк “Сутјеска” објавио је нови цјеновник и правила понашања којима је посебно заштићена прашума Перућица.

Цијена једнократне улазнице у Меморијални комплекс Битке на Сутјесци и спортско-рекреативну зону са безеном је пет КМ по особи, а за цијели простор парка 10 КМ, док је цијена годишње улазнице 30 КМ по особи.

Плаћања улазнице ослобођена су лица са инвалидитетом, волонтери Националног парка “Сутјеска” и дјеца до шест година, док је за дјецу до 14 година, у пратњи родитеља, улаз пет КМ за цијело подручје Парка.

За ученике основих и средњих школа у оквиру организованих туристичких посјета улаз је једну КМ, а за студенте двије КМ.

Породична једнократна улазница за цијело подручје парка је 25 КМ, а породична годишња улазница је 40 КМ.

У Перућици, као највреднијем бисеру Националног парка “Сутјеска” и једном од ријетко сачуваних прашума на тлу Европе, која је намијењена науци, истраживању и образовању, кретање посјетилаца могуће је само означеним стазама уз пратњу водича Националног парка и то до 10 група дневно, до 10 особа по групи.

Вођење посјетилаца до водопада Скакавац је строго контролисано уз посебан захтјев и дефинисану цијену од 1.000 КМ, а квадовима и моторним возилима носивости веће од 3,5 тоне забрањен је улаз на подручје Националног парка, наводи се у обавјештењу.

За планинарску манифестацију “Видовдански успон на Маглић” одобрен је бесплатан улаз за планинаре са важећом планинарском пропусницом, а новац који се наплати од улазница током предстојећег викенда поклониће се удружењу “Трачак наде”.

Купалишна сезона на базену на Тјентишту почеће 1. јула.

Filter 2019