Tue. Aug 3, 2021
ћирилица /latinica

Na Palama nastavljena vakcinacija i revakcinacija starijih od 65 godina

Autor: FILTER/D. L.

Na području opštine Pale danas je nastavljena vakcinacija i revakcinacija lica starijih od 65 godina.

Danas su građani opštine Pale primili vakcine ruskog proizvođača „Sputnjik Ve“, kao i vakcine kineskog proizvođača „Sinofarm“, namijenjene za revakcinaciju.

Sedamdesetčevorogodišnja Ljubinka Damjanac, koja je danas revakcinisana kineskom vakcinom „Sinofarm“ istakla je da je odlučila da se vakciniše kako bi zaštitila svoje bližnje. Ona je poručila da svi treba da se vakcinišu jer je to jedini načina da se pobijedi virus korona.

„Danas sam se revakcinisala kineskom vakcinom i ne osjećam nikakve nuspojave. Odlučila sam da se vakcinišem, jer tako osjećam sigurnost i zaštitu, pa i ako se zarazim, biće mi ublaženi simptomi. Vakcinacija je jedini način da pobijedimo koronu“, istakla je Ljubinka.

Koordinator kvaliteta u JZU Dom zdravlja „Pale“ dr Nebojša Tanović rekao je da bi do kraja vikenda trebalo da bude završen novi ciklus vakcinacije stanovništva.

„U međuvremenu, vakcinisali smo još 31 lice vakcinom britanskog proizvođača „Astra Zeneka“, a u pitanju su osobe starije od 65 godina“, naglasio je Tanović.

Vakcinacija protiv virusa korona je dobrovoljna i besplatna, a prioritetne grupe stanovništva za vakcinaciju su zdravstveni radnici, zaposleni i korisnici staračkih domova, osobe starije životne dobi i hronični bolesnici.

U Domu zdravlja u Palama, do danas je vakcinisano 1.925 naših sugrađana, od kojih je 178 revakcinisano, ne uzimajući u obzir one koji su se vakcinisali u Srbiji.

Revakcinacija lica vakcinisanih u prethodnom periodu trebala bi da bude završena do 20. juna.

Filter 2019