Tue. Jul 27, 2021
ћирилица /латиница

На Палама настављена вакцинација и ревакцинација старијих од 65 година

Аутор: ФИЛТЕР/Д. Л.

На подручју општине Пале данас је настављена вакцинација и ревакцинација лица старијих од 65 година.

Данас су грађани општине Пале примили вакцине руског произвођача „Спутњик Ве“, као и вакцине кинеског произвођача „Синофарм“, намијењене за ревакцинацију.

Седамдесетчеворогодишња Љубинка Дамјанац, која је данас ревакцинисана кинеском вакцином „Синофарм“ истакла је да је одлучила да се вакцинише како би заштитила своје ближње. Она је поручила да сви треба да се вакцинишу јер је то једини начина да се побиједи вирус корона.

„Данас сам се ревакцинисала кинеском вакцином и не осјећам никакве нуспојаве. Одлучила сам да се вакцинишем, јер тако осјећам сигурност и заштиту, па и ако се заразим, биће ми ублажени симптоми. Вакцинација је једини начин да побиједимо корону“, истакла је Љубинка.

Координатор квалитета у ЈЗУ Дом здравља „Пале“ др Небојша Тановић рекао је да би до краја викенда требало да буде завршен нови циклус вакцинације становништва.

„У међувремену, вакцинисали смо још 31 лице вакцином британског произвођача „Астра Зенека“, а у питању су особе старије од 65 година“, нагласио је Тановић.

Вакцинација против вируса корона је добровољна и бесплатна, а приоритетне групе становништва за вакцинацију су здравствени радници, запослени и корисници старачких домова, особе старије животне доби и хронични болесници.

У Дому здравља у Палама, до данас је вакцинисано 1.925 наших суграђана, од којих је 178 ревакцинисано, не узимајући у обзир оне који су се вакцинисали у Србији.

Ревакцинација лица вакцинисаних у претходном периоду требала би да буде завршена до 20. јуна.

Filter 2019