Tue. Jul 27, 2021
ћирилица /латиница

Наставак реализације инфраструктурних пројеката на Палама

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

У Палама је одржан састанак предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића и начелника општине Пале Бошка Југовића на којем је разговарано о бројним инфрастуктурним пројектима.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је су Пале веома важна локална заједница у Републици Српској, те додао да ће Влада наставити да улаже у развој општине Пале.

„Пале су град у који се долази, Пале нису град из којег се одлази, овдје имамо и повећање наталитета, повећање броја становника. Све то даје нам за право да и у наредном периоду институције Републике Српске треба да помажу такве локалне заједнице и да их развијају на добробит свих грађана општине Пале и Републике Српске. Када дођете у Пале, дођете у једну уређену локалану заједницу која је, не само администартивни центар, него и универзитетски центар и зато градимо овдје и студентске домове, факултете, улажемо у олимпијску планину Јахорина, инфраструктуру према Јахорини. Све су то пројекти који у значајној мјери доприносе развоју самих Пала као локалне заједнице“, рекао је Вишковић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је на састанку разговарано о бројним инфраструктурним пројектима на подручју општине Пале. Данашњи састанак обиљежио је разговор о изградњи објекта Факултета физичког васпитања и спорта. Почетак изградње планиран је за ову годину.

„Звршена је пројектна документација, додијељено је земљиште, а улазимо у фазу расписивања и провођења тендерске процедуре“, рекао је Југовић.

Додао је да је разговарано и о изградњи зграде Полицијске управе Источно Сарајево.

„Не смијемо заборавити чињеницу да је ова Влада једна од оних која је највише улагала у локалне заједнице, нарочито прошле године, када је, због пандемија вируса корона Влада финансијски подржала градове и општине. Та помоћ је надомјестила средства изгубљена недовољним пореским примањима. Данас смо договорили низ оперативних састанака у наредном периоду, који ће бити одржани и у Бањалуци и у Палама, а биће у вези са реализацијом поменутих пројеката“, додао је Југовић.

Filter 2019