Thu. Jul 29, 2021
ћирилица /латиница

Кoд седам особа у РС потврђено присуство вируса корона

Извор: Институт за јавно здравство Републике Српске

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 400 лабораторијских узоракa, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код седам особа.

Ради се о четири мушке и три женске особе, од којих је једна млађе, три средње и три старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, по двије особе су из Кнежева и Мркоњић Града и по једна из Лакташа, Српца и Чајнича.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама старије животне доби из Приједора и Теслића.

До сада je у Републици Српској потврђенo 64.318 случајевa вируса корона, а преминулo je укупно 3.767 особa код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравилo 48.387 особа, а тестирано је укупно 282.210 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 104 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 46, а у осталим болницама 58 . На респиратору је 17 особа (12 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 5 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 923 особе, а надзор је завршен код 192.570 особа.

Filter 2019