Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /latinica

Koroman: Privilegija je biti prijatelj gradu Nišu

Izvor: Grad Istočno Sarajevo

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman i potpredsjednik Skupštine grada Zoran Trapara boravili su danas u Nišu, na proslavi gradske slave Sveti car Konstantin i carica Jelena.

Koroman je, na slavi grada Niša,  rekao da je privilegija biti prijatelj gradu iz kojeg je uvijek stizala pomoć kada je bilo najpotrebnije, što građani Istočnog Sarajeva  cijene i nikada neće zaboraviti.

„Vječnu zahvalnost dugujemo i doktoru Miodragu Laziću koji je u vrijeme odbrambeno-otadžbinskog rata proveo 40 mjeseci kao hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva“, istakao je Koroman.

Predsjednik Skupštine grada naglasio je  da su profesori sa Univerziteta u Nišu, koji su predavali na fakultetima u našem gradu, prije nego što se formirao domaći  nastavno-naučni kadar, dali veliki doprinos u  formiranju Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

„Zadatak sadašnje generacije ljudi koji vode grad Istočno Sarajevo jeste da u narednom periodu pokrene aktivnosti za privredno povezivanje sa drugim sredinama i otvaranju novih radnih mjesta. Grad Niš koji bilježi intenzivan privredni i infrastrukturni  razvoj, u kojem je u posljednje vrijeme otvoreno sedam novih fabrika, naučno-tehnološki park i gdje su planirane nove industrijske zone,  sigurno može pomoći Istočnom Sarajevu kad je riječ o povezivanju sa potencijalnim investitorima“, rekao je Koroman.

Koroman je poručio da će Gradska uprava Istočnog Sarajeva u tom smislu  biti servis, kako prilikom predstavljanja privrednih potencijala, tako i u traženju modaliteta za saradnju sa mogućim investitorima.

Filter 2019