Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /латиница

Катић и Царевић договорили братимљење Источног Новог Сарајева и Будве

Извор: Срна

Начелник општине Источно Ново Сарајево, Јован Катић, договорио је данас са предсједником општине Будва, Марком Царевићем, братимљење двије општине с обзиром на то да има доста области у којима могу да остваре сарадњу.

Катић је рекао да је делегација Будве данас стигла да би заједно прославили Дан и крсну славу општине Спасовдан, те да су са руковоством те приморске локалне заједнице договорили да ће у скупштинску процедуру упутити приједлог да се озваничи сарадња и да се побратиме.

Према његовим ријечима, доста је тога гдје је могућа сарадња, посебно у сектору грађевинарства, спорта, туризма.

“Са Црном Гором нас много тога веже, ми у Источном Новом Сарајеву доживљавамо Црну Гору као своју државу, као и Србију. Драго ми је што је данас са нама истински представник Срба и истински борац за права Срба у Црној Гори”, рекао је Катић.

Он је нагласио да су у оквиру Спасовданских свечаности данас организовали добровољну акцију даривања крви гдје су стигли гости из Будве, Врања, Београда, Ниша и свих дијелова Републике Српске да би увеличали прославу, али и показали хуманост.

Царевићу је част и задовољство да је данас код браће и пријатеља у Источном Новом Сарајеву да увелича Спасовданске свечаност, те је свим грађанима честитао Дан и славу општине уз жељу да се у наредном периоду заједно боре са свим изазовима.

“Ми смо у Црној Гори прошли кроз један тежак период и желим да се захвалим за вашу несебичну помоћ. Помоћ која нам је стизала из свих српских земаља била је пресудна и ми ћемо то цијенити”, рекао је Царевић.

Он је истакао да им је жеља да успоставе братске односе са општином Источно Ново Сарајево, јер имају много тога заједничког као што су култура, спорт и друге привредне дјелатности.

Царевић је ову прилику искористио да позове грађане на море у Будву, уз напомену да се ствари мијењају и да је од 30. августа прошле године сада нова-стара Његошева Црна Гора гдје су добродошли.

Катић и Царевић данас су обишли спортску дворану која ће вечерас свечано бити отворена.

Filter 2019