Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /латиница

Источно Сарајево се припрема за Свјетско аматерско првенство у бициклизму

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

Средином августа и почетком октобра ове године Источно Сарајево ће бити свјетска престоница бициклизма.

Од 13. до 15. августа биће одржана квалификациона трка а од 05. до 10. октобра Свјетско аматерско првенство у бициклизму.

Владимир Куваља, директор историјског, првог свјетског шампионата у бициклизму који се одржава на овим просторима, захвалио се Влади Републике Српске, Граду Источно Сарајево, општинама и свима који подржавају овај велики догађај. Рута за оба такмичења направљена је тако да буду обухваћене готово све општине Источног Сарајева и да буду представљене све љепоте које посједује овај крај Српске.

„Чека нас много посла, али имамо велики и складан тим људи који ће учинити све да урадимо посао на најбољи могући начин“, истакао је Куваља.

Љубиша Ћосић, градоначелник Источног Сарајева, рекао је да ће се Град заједно са општинама урадити све на адекватан начин, како би овај догађај дочекали спремни. Он је рекао да првенство заслужује подршку са највишег нивоа власти како у Републици Српској, тако и у БиХ. Најавио је формирање организационог одбора чије ће руковођење бити понуђено српском члану предсједништва БиХ Милораду Додику.

“Покушаћемо да а у наредних  3-4 мјесеца  извршимо квалитетне припреме како би заиста освјетлали образ Републици Српској, Источном Сарајеву и његовим општинама,  али и свима нама који живимо на овом простору. Убијеђен  сам да ће ово бити заиста импозантан догађај  који ће, не само у области бициклизма, него у области комплетне туристичке понуде  и свих садржаја у граду Источно Сарајево, на квалитетан начин промовише сам град , општине и цијелу Српску. И оно што је битно јесте да ћемо послије организације ово првенства, остати на мапи свјестког бициклизма“, истакао је Ћосић.

Директор Туристичке организације “Јахорина“ Игор Тошић додаје да је Свјетско првенство у бициклизму још једна потврда да је Јахорина постала препознатљива дестинација и домаћин озбиљних међународних догађаја , као што су спортска такмичења.

“Спортске догађаје искористићемо за промоцију свега што посједујемо. Форсираћемо сваки могући вид промоције како би првенство приближили и представили како нашим људима, тако и странцима. Јахорина и Требевић као олимпијске планине сигурно имају шта да понуде, а ту су и остала богатства која посједујемо“, изјавио је Тошић.

На конференцији за новинаре поводом Свјетског шампионата у бициклизму, директор Олимпијског центра “Јахорина“ Дејан Љевнаић, рекао је да  Олимпијски центар Јахорина настоји  да планина живи 365 дана у години,  а сама чињеница да ће се бициклисти из цијелог свијета окупити на планини је од великог значаја за промоцију ове дестинације.

Прва квалификациона трка, која ће бити одржана од 13. до 15. августа, окупиће између 700 и 1.000 домаћих и страних такмичара, док се на Свјетском првенству у октобру очекује више од 3.000 учесника и гостију.

Filter 2019