Thu. Jul 29, 2021
ћирилица /латиница

Источно Ново Сарајево: Потписани уговори о подстицајима у вриједности 102.000 КМ

Извор: Срна

Око 400 привредника и пољопривредника са подручја оштине Источно Ново Сарајево потписало је данас уговоре за додјелу неповратних новчаних средстава за подстицај у укупном износу од 102.000 KМ.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић рекао је новинарима да ће средства бити додјељена за око 90 привредника и око 300 пољопривредника.

Kатић је рекао да су обухваћени сви који су испуњавали услове, а који су аплицирали на јавни конкурс за додјелу неповратних новчаних средстава за развој привреде и пољопривреде у 2021. години.

“Узимајући у обзир претходну годину и проблеме који су настали усљед вируса корона, ове године смо настојали да све обухватимо”, појаснио је Kатић.

Он је истакао да су пољопривредници, приликом подношења захтјева, највише наводили да ће средства искористити за набавку сјемена, с обзиром на то да је ова општина ранијих година дијелила и пластенике.

Kатић је најавио да ће наредних година општина настојати да обезбиједи и већа средства.

“Покушаћемо да афирмишемо да се грађани баве пластеничком производњом, јер на подручју општине имамо фирме које се баве откупом пољопривредних производа”, рекао је Kатић и додао да се на тај начин настоји постићи синергија између произвођача и приватних предузетника.

Filter 2019