Wed. Jun 16, 2021
ћирилица /латиница

Изложба Милоша Поповића у Банском двору од 08. јуна

Извор: ФИЛТЕР

Академски сликар Милош Поповић из Источног Сарајева у уторак, 8. јуна 2021. отвара самосталну изложбу ”Простор тишине” у Културном центру Бански двор у Бања Луци.

Ово је пета самостална изложба нашег суграђанина, а трећа по реду концептуална изложба ”Простор тишине”, која је до сад била изложена у Сарајеву и Требињу.

””Простор тишине” наставак је концепта којим се бавим и пропитујем метафизичка значења празног или простора са одређеним фигурама, елементима кроз које сам настојао представити појам тишине . Основни елемент је тишина која је везивна материја тог неиспуњеног простора и онога што тај простор чини. Самом формом све слике нису уско повезане и не дјелују као конхерентне. Сматрам да се учесталим понављењем губи аура, тиме и доводи у питање истинитости дјела”, каже Поповић.

Идеја за опус под називом ”Простор тишине” родила се као његово лично осјећање, као парадигма отуђености, својствена данашњем друштвеном покрету.

“Kроз своје сликарство пропитујем и изражавам властита осјећања, емпатију, што сматрам као суштину или предуслов за истинско бављењем било којом граном умјетности”, закључује Поповић.

Милош Поповић рођен је у Сарајеву 1988. године, а живи и ради у Источном Сарајеву.

Академију ликовних умјетности, одсјек за сликарство, завршио је 2017. године у Сарајеву.

До сада је имао више самосталних изложби: Галерија Манџић Тузла ”Ликовни експеримент” 2017. године, Collegium Artsticum Сарајево ”Паралелне реалности” 2018. године, Галерија савремене умјетности Бродац Сарајево ”Простор тишине” 2019. године, Културни центар Требиње ”Простор тишине” 2020. године.

Filter 2019