Wed. Jun 16, 2021
ћирилица /латиница

Званичници Српске у Београду са Вучићем

Извор: РТРС

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић и представници парламентарних странака у Српској, разговараће у Београду са предсједником Србије Александаром Вучићем.

Састанак је прилика да званичници Српске упознају руководство Србије, на који начин се спорним именовањем новог високог представника у БиХ покушава игнорисати не само локални фактор, него и међународно право, рекао је Додик и истакао да чињеница да се не може обезбиједити међународни консензус за именовање високог представника, говори о томе да он и не треба да постоји.

Поновио је да је високи представник непожељна фигура у Српској и да ПИК као неформално тијело, нелегално доноси формалне одлуке.

Жељка Цвијановић каже да Српска очекује да у својој борби за правду добије подршку Србије.

– Желимо да Србији будемо подршка да прође кроз сва тешка искушења која има, али исто тако знамо да и ми имамо подршку Србије да се боримо за оно што јесте и право и праведност и бољи живот у Републици Српској – истакла је Цвијановић.

Filter 2019